De olijke Limburgers van The Galacticos schopten het vorig jaar tot in de finale van Humo's Rock Rally met hun aanstekelijke combinatie van hoekige gitaren en zwierige synths. Hun eerste officiële release heet 'EP Phone Home' en moet de groep definitief op de muzikale landkaart zetten.

De eerste single 'Humble Crumble' is dezer dagen nauwelijks weg te slaan van de vaderlandse radiogolven. Met zijn herkenbare gitaarriedel, uiterst meezingbaar refrein en flukse ritmiek hoeft dat niet te verbazen. Ook 'I'm With My Girl' specialiseert zich in complexloze indierock die overgoten wordt met een smakelijk synthesizersausje. Het opzwepende 'He Saïd, She Saïd' herbergt een meer dan verdienstelijke scheut Maxïmo Park, terwijl 'Rap Battle (with Stephen & Thurston)' zowel qua titel als qua muziek knipoogt naar de eigenzinnige rock van Pavement en Sonic Youth. De invloeden zijn dus redelijk duidelijk, maar dit viertal doet er alvast iets leuks mee.

The Galacticos nemen zichzelf niet al te serieus en willen vooral een hoop lol trappen. Hoewel hun muzikale exploten de schifting der eeuwigheid misschien niet zullen overleven, bruist 'EP Phone Home' van de jeugdige energie en overgave. Vijf sprankelende popsongs in een uiterst strak jasje, meer moet het voorlopig dan ook niet zijn.

Meer over The Galacticos


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.