Waarom ook niet: een band samenstellen met als naam The Heartaches en vervolgens meer dan tien jaar op de planken gaan staan met een bagage van vier platen onder de arm die bol staan met stevige herriepunk? The Heartaches uit Sint Niklaas gaan voort waar The Kids ophielden en is één van die zeldzame Belgische oerpunkbands. Spreekt voor zich dat dit gezelschap, dat bekender is in buiten- dan in binnenland, met ‘Suicide’ geen radicale koerswijziging voert. Een beetje benen en schenen schoppen, stoer doen maar vooral met veel vertier en speelplezier tien songs erdoor jagen die toch een jaar of vier onder het stof zijn blijven liggen: dat is op en top The Heartaches.

Wie zich verwacht aan blind 1, 2, 3, 4-geram, let even op! The Heartaches weten hoe een goede rock’n’rollsong moet klinken en dat begint bij een goede riff of melodie. Bas, drum en vooral gitaar zitten hier erg strak in het zadel. De elf songs op deze cd zijn dan ook pittig en vlot, maar weinig vernieuwend.

Spijtig genoeg voegt Tommy X daar met zijn pseudodramatische, schorre stem weinig aan toe. Zo kan twintig keer rumoerig ‘Gotta Get Out’-scanderen niet echt origineel genoemd worden, om over de geringe tekstuele diepgang dan maar te zwijgen. De noodzakelijke, ondersteunende stemmen van medemuzikanten geven dan weer wel een mooie meezingwaarde. In het geschift rondtollende ‘Where Did We Go Wrong’ worden drie zanglijnen immers verweven tot een complexe canon van door elkaar lopende teksten. Deze woordenpuzzel - die in ‘Mo Infinity’ nog even magertjes wordt overgedaan - houdt een tijdje stand en blijft wonderwel kloppen.

Het ware gemakkelijk geweest als The Heartaches zich zouden beperken tot 4-maats punkgeram. Dan Zou ‘Suicide’ immers gemakkelijkheidhalve op de stapel ‘leuk maar overbodig’ kunnen belanden. Nu echter blijkt dat er toch een paar spitsvondige, zelfs catchy momenten op dit album staan, moet de boodschap toch eerder zijn: “heren, doe hier wat meer mee”. Een goed vertrekpunt zouden bijvoorbeeld wat zanglessen kunnen zijn.

Meer over The Heartaches


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.