Hoewel The Red Shore op hun debuut nog overduidelijk behoorde tot de lichting deathcorebands, ligt dat nu wat meer achter de heren. Niet verwonderlijk, want hun eerste album 'Unconsecrated' was weinig meer dan een collectie oudere songs. De band liet al wel goeie idee├źn horen, maar hield nog iets te strak vast aan het deathcore-stramien en het album duurde ook te lang. Maar hebben ze die kleinigheden nu wel rechtgezet?

De band is verkast van label en met een nieuwe frontman aan de slag gegaan. Maar een nieuwe strot betekent niet noodzakelijk een anders klinkende, zoals hier blijkt. De brute en diep grommende blafzang blijft volledig behouden. Muzikaal zijn er echter lichte stijlwijzigingen aan te geven. In tegenstelling tot voorheen, waar The Red Shore nog iets te gretig met breakdowns en atonale passages omsprong, blijkt het geheel nu gestructureerder en meer strofe-refrein passages te bevatten. Nochtans blijft het wel een behoorlijk intense beleving, want het gaspedaal wordt zeer gretig gebruikt.

In zijn geheel schuift de totaalklank van 'The Avarice of Man' meer op naar meer conventionele death metal. Zo zijn er veel minder wilde bokkensprongen en mag de groove meer overheersen. Dat maakt de nummers beter verteerbaar, maar tegelijkertijd missen ze nog steeds die extra vonk die het geheel een memorabel album zou kunnen maken. Er wordt op een hoog niveau gespeeld en de nummers zitten aan de basis goed in elkaar, maar de pakkende hooks of opvallende riffs ontbreken alweer. Deze dertien nummers zijn een flinke slachtpartij voor de oren, maar alles bij elkaar klinkt het nogal gezichtsloos en weinig opzienbarend.

Wie echter kickt op snelle drumroffels gekoppeld aan log hakkende gitaren en een soms enorm diepe brul, zal waarschijnlijk smullen van 'The Avarice of Man'. Wie op zoek gaat naar enige vorm van subtiliteit of interessante passages wil ontdekken, zal van een kale reis thuiskomen. Daardoor zal The Red Shore ook met dit album de grijze middenmoot niet ontstijgen.

Meer over The Red Shore


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.