This Kid is een manisch vijftal uit het Antwerpse met een voorliefde voor loeiende gitaren, pompende bassen, rollende drums en opruiende vocalen. Hun debuutplaat ‘Covering the Tracks’ (2012) etaleerde een punky crossover tussen metal en hardcore waarbij The Bronx, Thrice en Killswitch Engage als voornaamste ijkpunten golden. Op de nieuwe EP ‘Stitches’ is het punkrandje verdwenen en schuift de groep op richting metalcore, zij het gelukkig zonder generische breakdowns en pathetische aanstellerij.

Productietechnisch heeft Ace Zec (zie ook: Diablo Boulevard, The Setup) zich alvast met verve aan zijn taak gekweten. Vergeleken met zijn voorganger klinkt ‘Stitches’ een stuk voller, gebalder en heftiger. In ‘Never Better’ spelen raggende mitrailleurgitaren, pulserende basgrooves en melodische midtempo passages haasje-over, terwijl ‘Liquid Shelter’ laaggestemd beukwerk drapeert met twinkelende gitaarleads. ‘Wisenheimer’ koppelt de naar voren gemixte bassen en monumentale mokerdrums van een old school hardcoretrack aan een aantal ritmische frivoliteiten en sinistere interludia.

Met zijn imposante schreeuwstrot neemt Steven Van Crombruggen het merendeel van de vocalen voor zijn rekening, al doet ook gitarist Laurens Primusz zijn duit in het zakje. Bij gebrek aan pakkende melodieën en memorabele hooks kan ’s mans cleane zang de refreinen evenwel niet naar een hoger niveau tillen. This Kid combineert echter een veelheid aan hardere genres tot één krachtig geheel, dat nu eens meedogenloos tekeergaat en dan weer welluidend of verrassend uit de hoek komt.

Meer over This Kid


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.