Straight edge metalcoreband Throwdown heeft bijna vijf jaar gewacht om nog eens een schijf op de wereld los te laten. Het vorige album was misschien iets te hard gericht naar de Pantera-verering die de band duidelijk heeft en een stuk minder op de snedige hardcore die in hen vervat zit. Wat dat betreft is 'Intolerance' meer dan een stap in de goede richting, want hier laten de heren opnieuw een pak meer hardcore horen en zijn ook de straight edge-invloeden mooi vertegenwoordigd.

Throwdown is een van die groepen die vooral een fikse scheut groove moet hebben, want anders draait het een stuk vierkant. 'Intolerance' is echter terug meer hardcore dan groove metal, en toch blijkt het dit keer te werken. Vooral de beenharde songs waarin de heren hun levensovertuiging gebruiken, zijn ongemeen hard en beukend. Songs als 'Hardened By Consequence', 'Suffer, Conquer' (vette breakdown) of de beginselverklaring 'Avow' zijn lappen brute metalcore die er los op zijn. Dankzij de korrelige zang valt het opnieuw moeilijk om de link met Pantera te negeren, maar het ligt er deze keer gelukkig niet zo hard op.

Er zit in ieder geval peper in de spreekwoordelijke reet, maar toch is 'Intolerance' niet over de hele lijn geslaagd. Throwdown heeft nog iets te vaak last van dode momenten in songs of gewoon nummers die niet met overtuiging knallen. 'Defend With Violence' is bijvoorbeeld een nummer dat iets te hard het boekje volgt, met als gevolg dat het niet direct overtuigt. Dit gebeurt wel vaker op het album, waardoor het geheel een beetje een onevenwichtige achtbaanrit vormt. Het grootste geluk is wel dat het merendeel van de songs kan overtuigen.

Throwdown heeft met 'Intolerance' een goede stap gezet richting de potige metalcore waar ze – eerlijk is eerlijk – gewoon goed in zijn. 'Intolerance' is misschien niet de klepper die verwacht werd na hun afwezigheid, maar gewoon een bijzonder degelijke schijf. Ook geen slechte zet, natuurlijk.

Meer over Throwdown


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.