Thrash is de laatste jaren bijzonder hip. Vooral de variant die meer dan verwijst naar de hoogdagen tijdens de jaren tachtig krijgt meer en meer aanhang, helaas ook vaak van bands die er nooit in slagen om deftig uit de hoek te komen. Wat dat betreft, zit het bij Tornado echter wel snor. Dit combo, bestaande uit Nederlanders, Finnen en een Amerikaanse zanger, speelt overduidelijk leentjebuur bij de oude thrashgarde, maar doet dat gelukkig met gevoel en met de nodige zwier. Dat levert aan het einde een aardig, maar helaas ook weinig opzienbarend schijfje op.

Alles aan dit schijfje ruikt retro, behalve de productie. De hoes is behoorlijk lelijk, het logo van de band is duidelijk old school geïnspireerd, maar de muziek heeft die vinnigheid die een Death Angel bijvoorbeeld ook had (en nog steeds heeft, overigens). Dat gezegd zijnde, betekent dat ook dat het gaspedaal fluks wordt ingeduwd, en dat zowat het hele album door. Gelukkig zijn de heren niet te beroerd om vooral wat betreft gitaarpartijen de nodige variatie in te bouwen, want anders had het geheel mogelijk eenheidsworst kunnen zijn. Nummers als '3 of 8' of het erg aanstekelijke 'Ignorance Is Thy Name' bewijzen dat Tornado het best in zich heeft. Ook zanger Joey Severance klinkt hoog en hees, alweer met zo'n typische schreeuwstem die bij dit soort muziek past als chocopasta bij boterhammen.

Toch weet het geheel niet volledig te overtuigen. Hoewel de nummers puik in elkaar zitten, vervagen ze na een tijdje in elkaar, waardoor een luisteraar het gevoel krijgt een paar passages al eens vaker te hebben gehoord. Op zich niet zo groot probleem mochten er pakkende hooks zijn, maar die komen net iets te weinig voor. Het hoge tempo en de schreeuw van Severance werken op de duur ook behoorlijk vermoeiend. Misschien vreemd, want bands als Sodom, Destruction of Kreator bewijzen dat met relatief eenzijdige zang het wel kan werken, dus het is een beetje een mysterie waarom Tornado wat tekort schiet. Het geheel is een energiek plaatje, maar echt beklijven doet het voorlopig niet.

Meer over Tornado


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.