Onze landgenoten van Triggerfinger maakten de laatste jaren vooral furore met hun intense livereputatie. Op zijn titelloze debuut grossierde het triumviraat rond zanger/gitarist Ruben De Block in grandioze rock die zich uitstekend naar een podium liet vertalen. Ook ditmaal is het weer van dattum. Zoals de stijve tepel op de cover aangeeft, is 'What Grabs Ya?' een plaat die rockt als een tiet.

Het monumentale slagwerk van Mario Goossens (Hooverphonic) mag meteen een hoofdrol opeisen in 'Short Term Memory Love', waar Triggerfinger even vuig en rucksichtslös uit de hoek komt als Queens of the Stone Age. Tel daarbij de pompende bassen van Paul van Bruystegem – lange Polle voor de vrienden – en de overrompeling is compleet. 'First Taste' is doorspekt met killerriffs en hoge stemuithalen à la Deep Purple, terwijl 'Is It' de klassieke rock van Status Quo in herinnering brengt. Temidden de eindeloze lijst referenties is Triggerfinger bovenal zichzelf: niet grensverleggend, maar oerdegelijk en behoorlijk overdonderend, mede door de puike productie van Jo Francken. Na de wilde joyride van 'Soon' begint 'Halfway Town' ingetogen, om zich pas na een minuut te ontpoppen tot een duister groovend gitaarepos. Ook 'All My Floating' maakt dankbaar gebruik van de hard-zachtdynamiek, terwijl het acht minuten durende 'Lines' zich langzaam maar zeker naar zijn orgastisch orgelpunt sleept. Hoewel Triggerfinger naar het einde toe een beetje aan focus en strakheid moet inboeten, slaagt de groep er wonderwel in om het extatische livegevoel op plaat te vatten.

Triggerfinger koppelt moddervette blues en vuige rock'n'roll aan uitzinnige stoner, wat resulteert in een verschroeiend staaltje vakwerk waar de opwinding van afdruipt. Mocht u van plan zijn om dit jaar slechts één stevige gitaarplaat te kopen, dan kan het maar beter 'What Grabs Ya?' zijn.

Meer over Triggerfinger


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.