Smeuïg pompende woestijnrock is altijd lekker, of ze nu uit de stoffige woestijnen van Amerika komt dan wel uit Zweden. Truckfighters is een band uit het hoge noorden maar dat valt er eigenlijk niet aan te horen. Wie deze deuntjes tot zich neemt, kan maar best de hot rod of classic car van stal halen, de top naar beneden doen en vervolgens een dag lang ongeremd cruisen op de snelweg (vooropgesteld dat er nergens file is, liefst).

Wat 'Universe' en daarmee dus ook Truckfighters bijzonder goed doen, is de tijd laten voorbij vliegen. Echt gevaarlijk wordt de rit nooit, lekker gelikt en vlot daarentegen wel. Deze jongens houden van een stevige portie fuzz op de gitaren en als gevolg daarvan zoemen en ronken de ritmeriffs een flink eind weg. Gelukkig wordt er nog ademruimte voorzien, waardoor het geheel nooit verdrinkt in een moeras van vervorming en hierdoor vallen de thema's en melodieën nog bijzonder goed te herkennen.

Wat Truckfighters ook heeft in tegenstelling tot vele collegae, is dat het geheel nu wel erg braaf en gepolijst klinkt. Ergens is dat bijzonder aangenaam, want de muziek vloeit vlotjes verder doorheen het hele album, maar aan de andere kant is het erg veilig op deze manier. Voor de afsluiter 'Mastodont' maakt de groep een uitzondering, want die track is letterlijk een enorm beest van een song waar deze heren vrij donker aan de slag gaan.

Truckfighters hebben met 'Universe' een bijzonder aardig en best smakelijk schijfje vol leuke woestijnrock gefabriceerd dat erg makkelijk bij velen in de smaak kan vallen. Ja, het is ergens iets te braaf om risicovol genoemd te worden, maar gewoon vlotte muziek mag ook al eens zonder dat er weerhaken aan te pas dienen te komen. Een ideaal plaatje voor in de auto? Die kans is bijzonder groot.

Meer over Truckfighters


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.