De zoveelste band die een naam heeft gekozen uit het werk van Tolkien, dit Poolse groepje. Hoewel de bandnaam anders doet vermoeden, spelen deze jongens een soortement black metal met wat pagan invloeden en klinkt het geheel als een bleke versie van jonge Sepultura. De slappe productie mag hen dan al geen deugd doen, maar dat dit album op geen enkel moment een pakkende song dan wel riff bevat, is meer dan jammer.

Voor een of andere reden klinkt de muziek van deze plaat bijzonder dof en flets. Dat kan te wijten zijn aan een gebrek aan tijd of middelen om de geluiden op band te pleuren, maar daardoor mist de groep een flinke dosis kracht, die misschien kon goedmaken (althans voor een deel) wat de songs missen, namelijk overtuiging. Nu klinkt alles zo krachteloos en muf dat geen opwaarderen kan helpen. Daarnaast slaagt de groep er op geen enkel moment in om de aandacht vast te grijpen. Dat is vooral te wijten aan het feit dat de nummers meer wel dan niet klinken als losse schetsen die her en der bij elkaar werden gegooid. Het ene moment is de band volop bezig aan een vrij snelle passage die met wat fantasie onder black metal kan gecatalogiseerd worden, waarna ze plots een overduidelijke thrashpassage in de mix gooien en dat zonder enige aandacht aan opbouw of overgang. Die soep wordt echt vervelend na een tijdje.

Alle teksten worden in de moerstaal geschreeuwd, wat een idee van authenticiteit aan het geheel moet geven. Op zich niets mis mee, maar de vocalen zijn vrij krachteloos, een soort hese brom die erg mediocre, semi-groovende metalbands tijdens de jaren negentig gebruikten in een dappere poging de grote voorbeelden te benaderen... en vervolgens genadeloos op de bek te gaan. Ook Turin Turambar trapt in die valkuil en meandert maar wat lukraak door de flarden (de dingen songs noemen is geregeld de waarheid geweld aandoen).

Het grote probleem van Turin Turambar is de schier eindeloze vloed aan middelmatigheid die de heren op de wereld loslaten. Werkelijk geen enkel moment van dit album is lovenswaardig, laat staan opvallend. De groep heeft meer focus nodig en vooral een eigen identiteit met nummers die enige impact kunnen te weeg brengen. Tot het zover is, mag dit album straal genegeerd worden.

Meer over Turin Turambar


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.