Het is geen schande een hardrockband als Twisted Sister - die al 35 jaar op de planken staat - als 'legende' te bestempelen. Het is ook geen schande een show waarvan alle bandleden na vier jaar in detail nog nagenieten als 'legendarisch' te beschouwen. Het liveconcert in het Londense Astoria Theater in 2004 was naar verluidt zo'n schot in de roos. Een superstrakke set, een groep die op scherp staat en een uitzinnig publiek: meer ingrediƫnten zijn niet nodig om een meer dan leuke cd en dvd-reportage te maken.

Een memorabele avond als deze vraagt om een niet onaardige playlist. Van echte tophits heeft deze hardrock gimmickband nooit moeten weten, maar klassiekers als het uitzinnige 'Destroyer' of de mooi opklimmende, speed heavy metaltrack 'Burn in Hell' zijn aardige voorboden voor een show die logischerwijze passeert bij hoogtepunten als 'We're Not Gonna Take It', 'I Wanna Rock' of 'S.M.F.'. Toegegeven, Twisted Sister moest blijkbaar even op dreef komen, maar het is toch verbazingwekkend dat frontman Dee Snider na al die jaren nog steeds de kracht bezit zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Met gierende gitaarsolo's van rechterhand Jay Jay French als enige vocaal rustpunt worden er zomaar eventjes zestien meebrullers in een ijltempo doorgejaagd. De kwaliteit hiervan is niet altijd even nauwkeurig en veel technisch vernuft steekt natuurlijk niet in deze heavy gitaarmuziek, maar een kanonskogel komt mogelijk minder hard aan. Deze plaat, die de rauwe live ziel bewaart door nauwelijks enige vorm van editing of overdubs te hebben ondergaan, is dan ook veeleer een nostalgische sfeerprent. Loeihard afspelen van deze ruwe diamant is een optie, maar de bijbehorende dvd geeft de energie die in deze show steekt toch een stuk beter weer. Om het met de woorden van Snider en co te citeren: "You can't stop rock'n'roll".

Het is allicht grootspraak dat deze Astoriashow zowat de beste uit meer dan drie decennia Twisted Sister zou geweest zijn (enkel al de 'Live at Hammersmith'-plaat spreekt dit tegen). Ook de stelling Dat de band na vier jaar pas tijd vond om de beelden ervan te bekijken, is twijfelachtig. In een grote mond opzetten is Dee Snider echter heer en meester, zo blijkt uit deze aardige liveregistratie. In elk geval is 'Live at the Astoria' een stevige reportage van een rock'n'rollmonster dat met de jaren zeker niet zwakker lijkt te worden.

Meer over Twisted Sister


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.