Er wordt nog verdraaid veel aan authentieke, melodische punk gedaan. Case and point het Duitse Unantastbar, dat op 'Gegen die Stille' als vanouds van leer trekt tegen de mistoestanden in de wereld en dat alles in punksongs met veel melodie en schwung, waarbij alles overigens in de moerstaal van de heren wordt gebracht. Het album kent wat leuke momenten en is als snelle punkhap zeker niet te versmaden, maar om nu te spreken van een album met eeuwigheidswaarde: dat gaat net ietsjes te ver.

Het grote voordeel van Unantastbar is dat ze ver verwijderd blijven van de erg abrasieve en super agressieve punk en eerder gaan voor de vlot verteerbare en snel meezingbare songs. Dat is op zich al een behoorlijke kunst en het is bij beluisteren van dit album snel duidelijk dat de heren geruime tijd meedraaien in het circuit. Ze weten hoe ze een degelijk nummer in elkaar moeten draaien en houden dat zomaar eventjes veertien tracks lang vol en dat is geen sinecure.

Dat Unantastbar nog altijd politiek en maatschappelijk begaan is, mag ook blijken uit een aantal titels: 'Kämpft Mit Uns', 'Nichts Is Für Immer', 'Leinen Los',... De meeste tracks klinken effectief als zalvende anthems voor een verloren generatie die nu naarstig op zoek is naar een richting waarin de opgekropte energie dient ontladen te worden. Dat gebeurt met een extra zetje via makkelijk verteerbare melodieën en zang die – ondanks de wat hardere klank van de Duitse taal – meer zalft dan slagen uitdeelt.

Ondanks het feit dat de aanpak van Unantastbar zeker niet slecht is en er een aantal tracks op dit album staan die smaken naar meer, weet het geheel toch net niet te overtuigen. Soms klinkt de band iets te makkelijk en zijn de gebruikte riffs of structuren zo doorsnee dat de songs het ene oor in en het andere meteen weer uit schieten. Dat is best jammer, want hier en daar laat Unantastbar toch horen hoe ze van puik hout nog puikere planken kunnen zagen.

'Gegen Die Stille' is een erg aardig melodieus punkplaatje, dat misschien niet genoeg opvalt om zware brokken te maken, maar dat voor echte punkaficionado's allicht smakelijk te verhapstukken zal zijn. Het swingt een eindje weg en wat geeft het dan dat de tracks niet allemaal even goed blijven hangen?

Meer over Unantastbar


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.