Vista Chino is niet bepaald een nieuwe band, maar door een rechtszaak moesten de heren wel een andere naam gebruiken dan... Kyuss. Josh Homme kon niet lachen met het feit dat zijn vroegere kompanen de naam Kyuss wilden gebruiken, vandaar nu dus Vista Chino. Gaan er vergelijkingen getrokken worden met die legendarische naam? Uiteraard en dat snijdt ook zeker hout, maar Vista Chino is in de eerste plaat een bijzonder goed op dreef zijnde, degelijke stonerrockband die weet waar de klepel hangt.

In eerste instantie is 'Peace' een ideale schijf om tijdens lange autoritten te gebruiken: het beeld van de stoffige en verlaten snelweg te midden de woestijn, met occasioneel een langsvliegend bolletje tumbleweed duikt immers op na ongeveer drieënhalve noot, maar het album is veel meer dan dat. Het allerbelangrijkste element van de muziek die hier te horen valt is de rauwe groove, die onmiskenbare hang naar heerlijk verder rollende gitaarpartijen en stuwende drums die – ondanks het stoner-label – opzwepend werken en eenieder fluks in beweging krijgt.

Vista Chino is natuurlijk een groep waarvan iedereen elkaar door en door kent, en dat is te horen. 'Peace' klinkt geroutineerd, nergens haperingen of stroeve momenten. De flow zit bizar goed en vooral de ritmesectie van Brant Bjork en Nick Oliveri mag schitteren door het tempo er goed in te houden en een lekker vette basislaag te leggen. Hierover zoemen en ronken de gitaren en als laatste mag John Garcia zijn smakelijk timbre over het geheel draperen.

Zoals het hoort, klinkt de schijf nooit te gelikt, iets dat lijkt op een weloverwogen keuze. Misschien is dat de onverwachte ratelslang in de struiken wanneer iemand onder de woestijnmaan wil kamperen. Doordat de band de ruwe kantjes bewaarde, krijgt 'Peace' iets energetisch dat te vaak weggemoffeld wordt bij andere stonerbands. Op de licht psychedelische afsluiter 'Acidize – The Gambling Moose' (bizarre titel ook) na, ronkt en snort dit beestje verder met een dikke V10 onder de motorkap. Eens zien of meneer Homme hier voorbij raakt.

Meer over Vista Chino


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.