Het is geen onbekend gegeven meer dat de oude stijl van de thrashmetal de laatste jaren aan een heuse revival bezig is. Oude rotten komen weer bij elkaar of leveren opnieuw klasseplaten af (Exodus, Testament, ...) en jonge honden staan paraat (Municipal Waste). Ook Warbringer mag tot die laatste categorie gerekend worden. Dit album is vooral indrukwekkend omdat de gemiddelde leeftijd van de jongens schommelt tussen de zeventien en tweeëntwintig jaar! En toch een leuke old school thrashplaat afleveren die klinkt alsof oude Metallica, Slayer en Exodus bij elkaar in bed zijn gekropen: faut le faire.

Toegegeven, dit album hangt aan elkaar van de thrashclichés. De bandnaam, albumtitel, songteksten, ... Het ruikt bijzonder veel naar de oude stijl. Ook de intro, waarbij een marcherend leger langskomt is voorspelbaar tot en met, maar zodra de eerste tonen van opener 'Total War' ingezet zijn, hoeft dit kleine euvel geen betoog meer. Immers, de band gaat er met zo'n rotvaart vandoor dat elke luisteraar zich maar beter kan vastklampen aan het meubilair en hopen dat dit niet lost. Zo gaat het trouwens door in alle tracks: telkens opnieuw ragt dit vijftal met een rotvaart langsheen militair getinte teksten die waarschijnlijk elk cliché op een hoop gooien. De drums zijn snedig, met een grote dosis van die typische polkabeats afgewisseld met snel dubbel baswerk; de gitaren razen en ratelen met links en rechts een leuke solo door het zwerk. De stem van John Kevill verdient trouwens speciale vermelding, aangezien zijn schreeuwerige en brallerige vocalen soms bijzonder dicht aanleunen bij die van Kurt Brecht, de frontman van crossoverveteranen DRI en dat is een zeer groot compliment. Naarmate het album vordert wordt wel duidelijk dat de nummers onderling behoorlijk op elkaar lijken, vooral omdat er weinig gevarieerd wordt qua riffen en snelheid, maar deze jongens zijn natuurlijk ook nog erg jong, dus hopelijk is er verbetering in de toekomst.

Voor een debuut kan dit schijfje wel tellen: overgave en amusement voor de volle tien nummers! Dat de songs op dit ogenblik nog niet bijzonder memorabel of afwisselend zijn, is hen dan ook vergeven, want het vermoeden is zeer groot dat dit in de toekomst opgelost gaat worden.

Meer over Warbringer


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.