Het Nederlandse Wasted Bullet is een nieuwe metalcoreband aan het firmament. De promotekst maakt gewag van het feit dat deze groep allesbehalve generisch is, maar daar slaat men de bal toch lichtjes mis. Het is zeker geen slechte band en 'Elegy' is een degelijk album, maar de muziek is al minstens honderd keer eerder gebracht.

Nochtans probeert Wasted Bullet wel al eens iets afwijkends. Zo mag de muziek behoorlijk standaard melodische metalcore zijn, op vocaal vlak durft men al eens iets zalvender uit de hoek te komen dan enkel rauwe schreeuwen. Die eerder poppy inslag op vlak van zang kan er ook wel voor zorgen dat de liefhebbers van het steviger werk deze groep laten links liggen, maar wie niet waagt, blijft maagd.

Voor het overige is het melodische metalcore volgens het boekje dat de klok slaat. De ritmepartijen zijn redelijk pompend, met de nodige chuggah-chugga riffs, die meer dan geregeld worden onderbroken door best smaakvolle solo's of lichtere melodieën die de zwaarte van het geheel wat breken. Voor een referentie is het misschien voldoende te verwijzen naar een lichtere versie van Killswitch Engage. Maar waar die laatste (onder meer door jaren ervaring) de symbiose tussen hard en zacht verfijnd hebben, durft Wasted Bullet soms iets te bruusk over te gaan en blijven de nummers ook niet altijd goed hangen. Er is an sich niets mis met dit album, maar echt memorabel is het toch ook weer niet.

'Elegy' is een aardig plaatje en eentje dat zonder twijfel liefhebbers van meer melodische metalcore kan aanspreken. Het klinkt alvast als een klok en de nummers zitten elk behoorlijk deftig in elkaar. Het grootste nadeel is dat het aan het eind van de rit wel erg standaard klinkt en de groep er niet direct in slaagt om songs te laten nazinderen. Jammer.

Meer over Wasted Bullet


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.