Whitesnake – en vooral frontman David Coverdale – is voor eeuwig een boegbeeld in de heavy metalscene. Dit genre, dat door buitenstaanders lange tijd gemarginaliseerd werd, is aan een aardige opwaardering bezig. Elf jaar studiostilte van deze band is nu ook doorbroken met 'Good to be Bad', een plaat waarop dit Britse gezelschap nooit weggeweest lijkt. Inmiddels is Whitesnake aan een imposante wereldtournee bezig, waarbij binnenkort ook België te beurt valt.

'Can You Hear the Wind Blow' is een eerste single uit dit gloednieuwe album. Op basis van dit nummer kan alvast een duidelijke conclusie getrokken worden: dit is meer van hetzelfde. Whitesnake houdt immers van songs met eenvoudige basisschema's en meezingrefreinen. Daar wordt dan het nodige gitaargeweld aan toegevoegd, waarbij het soleer van Doug Aldrich domineert. Koppel dat aan een kraakheldere productie waarin de basgitaar in de borstkast van de luisteraar resoneert en een erg brede gitaarsound die de kamer vult en dit nummer gaat weer voor goud bij de fans. Toegegeven, er valt tekstueel mager weinig te beleven ("Ride the rainbow / and you will see / there's a garden of eden / for you and me"), maar dat staat de melodieuze kracht van dit lied niet in de weg.

Om het helemaal mooi te maken, bestaat de b-kant van deze single uit de klassieker 'Here I Go Again', live meegebruld door zo'n paar duizend uitzinnige fans. Meer informatie over wat of waar is helaas niet voorhanden, maar dit live-nummer is –zoals van Coverdale en co mag verwacht worden- van een zelfde hoogstaande kwaliteit zijn als het studiowerk. Dat maakt deze single een waar klasseproduct.

Na twee turbulente decennia en een lange stilte doet Whitesnake nog altijd hetzelfde: krachtige, gitaargekruide songs maken die vanaf de eerste luisterbeurt blijven rondspoken en waarvan zowel melodie als zanglijn grote massa's in beroering kunnen brengen. Men mag ervan denken wat men wilt, maar de nog steeds groeiende populariteit van de band spreekt hier duidelijk boekdelen.

Meer over Whitesnake


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.