Wolfhunters is een vierkoppige band uit Nederland en hoewel ze nog maar zo’n twee jaar bestaan, hebben ze er al lange lijst van optredens opzitten. Amper enkele maanden na hun oprichting in 2011 namen ze hun eerste demo op en nu pakken ze uit met hun debuut EP ‘Down the River of Mud’. Naast vele optredens in Nederland hebben ze hun eerste stapjes in het buitenland al gezet met een uitverkochte zaal in Frankfurt. Eind mei wonnen ze nog de Mixtream Contest in Heerhugowaard, een wedstrijd waar jonge, talentvolle bands uit de regio aan kunnen meedoen, maar dat is slechts de zoveelste prijs in hun rijtje. De Wolfhunters zijn in volle groei en met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar bouwen ze aan een reputatie van een jonge band waar iedereen nog veel van gaat horen.

Met vier stevige nummers is ‘Down the River of Mud’ een EP met ballen. Het eerste nummer ‘Psycho Exchanging’ is tot in de puntjes afgewerkt en de strakke riffs grijpen naar de keel. Hun stijl gaat van schurende garagerock tot scherpe punk en snijdt zonder veel blabla recht door elk lijf. De tracks ‘California Pride’ en ‘Down the River of Mud’ illustreren meer die punk-kant van het verhaal, maar in elk nummer zijn de vaste lijnen van opzwepende drums en uitdagende baslijnen terug te vinden. Het is opvallend hoe goed de rauwe sfeer met de sterke riffs gecombineerd zijn, wat zorgt voor een drang om te blijven luisteren. Ook de stem van zanger Ben Haze is een meerwaarde aan de nummers: rauw, maar toch ook dat strakke kantje. Een perfecte match.

Wolfhunters is een band om te nemen of te laten. Als het je niet aanspreekt, zal het nooit liefde worden. Live bereikt hun reputatie al hoge toppen en met hun energie krijgen ze snel heel de zaal aan het dansen en springen. Nu is het in spanning wachten op hun eerste album, wat ongetwijfeld eentje om te onthouden zal zijn.

 

Meer over Wolfhunters


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.