Nederland is het nieuwe België. De laatste tijd verschijnen er namelijk bijzonder veel interessante releases van Nederlandse makelij. De muzikale tegenbeweging roert zich bij onze Noorderburen. Woody & Paul opereert vanuit 'Rock City' Eindhoven. Het duo is eigenlijk geen duo want ze worden bijgestaan door drummer Joshua Van Eersel en ze hebben net een ep uit getiteld 'Rum on Board'.

De Eindhovense muziekscene kenmerkt zich vooral door zware gitaren (denk maar aan Peter Pan Speedrock) maar zo niet Woody & Paul. Ze maken rootsy muziek waaruit hun liefde voor oude folk, caféliederen en zeemansliederen blijkt, ook wel echte mannenmuziek dus. Hun instrumentarium bestaat vooral uit snaarinstrumenten, maar dan een bont allegaartje. Er wordt niet op een gitaar of een banjo meer of minder gekeken. Dit alles wordt begeleidt door drums en percussie. Het geluid en de opbouw van de nummers doen af en toe denken aan het betreurde 16 Horsepower . 'Rum on Board' klinkt alsof de plaat 40 jaar geleden opgenomen is. In één nummer is een elektrische gitaar te horen, voor de rest staat de band met zijn twee voeten in de folktraditie.

De groep heeft duidelijk een aparte invalshoek gevonden, maar weet die niet altijd even goed in te vullen. De nummers kunnen sterker, de muzikale omlijsting is ook voor verbetering vatbaar. Ook al hebben ze dan zowat elk gangbaar snaarinstrument gebruikt, toch doet het geluid wat eenduidig aan. Soberheid werkt maar dan moet de basis wel erg sterk zijn. Het is een beetje jammer dat ondanks het feit dat het maar een ep is, Woody & Paul toch niet kunnen blijven boeien.

Het is echter niet allemaal kommer en kwel, opener 'Vultures' is een erg sterk nummer, de samenzang beklijft en de song heeft een goede spanningsboog. Ook het titelnummer, bij uitstek het vrolijkste nummer, weet te bekoren en doet daadwerkelijk zin krijgen in rum. Er zit dus wel potentieel in Woody & Paul, maar dat moet nog wat rijpen.

Meer over Woody & Paul


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.