Brazilië is een land dat naast voetbal, samba en carnaval ook een traditie heeft op gebied van thrash metal. Het meest bekende exportproduct mag dan wel Sepultura heten, maar er zijn verdraaid veel undergroundbands die het genre een warm hart toedragen. Veelal grossieren die groepen in erg snelle muziek, maar Woslom probeert het geregeld op een andere manier. Maar omdat de groep nog niet kan ontsnappen aan de neiging om snel te gaan, wordt 'Evolustruction' een tikkeltje halfslachtig.

Een naam die vaak naar boven komt bij het beluisteren van dit album, is die van Megadeth. Op dezelfde wijze als de bende rond Dave Mustaine melodieën combineert met een lichte thrashtoets (zeker in de latere albums), gaat Woslom aan de slag. De wat aparte en soms iets te nasaal eenvoudige zang maakt die vergelijking waarschijnlijk net dat beetje frappanter, maar het zit hem vooral in de 'tragere' songs. Wanneer Woslom de combinatie maakt van groovende metal met wat thrashy akkoordenschema's, zit het goed. De ritmeriffs pompen dan lekker verder ('River of Souls' bijvoorbeeld), de thema's zijn opzwepend en de zang werkt behoorlijk. Toegegeven, de groep beschikt niet over een wereldvocalist, maar de man trekt zich aardig uit de slag.

Het probleem begint vooral zodra de groep beslist om het gaspedaal in te duwen. Het is tekenend dat in de snelle stukken de band richting begint te verliezen en maar wat aan moddert. De riffs zijn dan enorm standaard tot zelfs herkauwd, het opzwepende verdwijnt naar de achtergrond ten voordele van geforceerde agressie en de band verliest de pedalen (en meteen ook de aandacht van de luisteraar). Dat is bijzonder jammer, want indien de groep er simpelweg voor zou kiezen om hun sterkste aanpak (de midtempo groovers) te verfijnen, zou 'Evolustruction' niet lijden onder te veel makkelijk vergeetbare songs.

'Evolustruction' is door het gebrek aan richting een vrij halfbakken plaat geworden. Dat is jammer, want op de paar momenten dat de groep de snelheid en over the top agressie negeert, slaagt de opzet wel. Hopelijk focussen ze zich volgende keer daarop en laten ze de snelle en richtingsloze nummers achterwege.

Meer over Woslom


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.