'People & Things' van Zeep is, om met de deur in huis te vallen, zwoele achtergrondmuziek van een warme zomeravond waarin lampionnen een rode gloed over de tuin werpen, een smeulende barbeque de geur van gemarineerd vlees verspreidt en vrienden met een glaasje rode wijn in de hand praten over dit en over dat. Maar ook niet meer dan dat.

Nina Miranda en Chris Franck belichaamden in het verleden Smoke City ('Underwater Love') en Da Lata en storten zich met het tweede album 'People and Things' op luchtige, semi-akoestische popliedjes die slim en subtiel vissen in meer exotische wateren. 'People & Things' is een kort plaatje, amper dertig minuten lang, maar wint daardoor aan kracht. De nummers balanceren op het vrijblijvende af, maar door de plaat gebald te houden, weet het Londens duo de aandacht vast te houden.

Multi-instrumentalist Chris Franck kleurt alle nummers in alsof hij op een regenboog leeft. Dromerige gitaarlijnen worden opgesmukt met jaren '70 Wurlitzertoetsen. Zijn dwarrelende melodieën zijn vrij van zorgen en ontkennen het bestaan van de zwaartekracht. Tussen deze tropische pastelkleuren zweven de zuchtende vocalen van Miranda die haar Braziliaanse roots vol liefde omarmt.

'Ghost Town' is ongetwijfeld één van de toppers op dit album. Zeep maakt van de Specials-klassieker een speelse bossaversie die gesitueerd wordt in de urbane jungle van Rio. De sinistere woede en de donkere reggae van het origineel sijpelen subtiel door in het fleurige ritme. De beklemmende aha's werden vervangen door ijl, sensueel geneurie van Miranda die de tekst ook in het Portugees brengt.

Ook in het onwezenlijke 'Just a Little Bit of You' komt Miranda's Braziliaanse achtergrond naar boven. De trage bossamelodie en het heliumstemmetje van Miranda schieten echter net te kort om het nummer boven muzakniveau te tillen. 'Abstrata' schudt de luisteraar even wakker met een stevige rockdrum en een ophitsende berimbau.

Zeep brengt verleidelijke popniemendalletjes. Ondanks het feit dat adjectieven als "zoutloos" of "vervelend" nooit veraf zijn, is 'People & Things' een geslaagd zomerplaatje om lui met een cocktail in de hand uit te zitten.

Meer over Zeep


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.