Zimmers Hole tegenwoordig is – zou men kunnen zeggen – Strapping Young Lad zonder Devin Townsend. De man is echter wel hun producer. Wat zegt dat over de muziek? Niet al te veel, daar Zimmers Hole eerder een lekkere death/thrash/heavy metalband met veel tongue-in-cheek-humor en parodieën is dan een voortzetting van SYL. Toch duiken hier en daar de leukste elementen die eigen zijn aan het hersenkind van Townsend op in Zimmers Hole: de vocale diversiteit, de geluidsbombardementen en –muren en in wat mindere mate de keyboards die voor sfeervolle en/of psychopathische soundscapes zorgen. Na twee albums – 'Bound by Fire' en 'Legion of Flames' – staan SYL-veteranen Jed Simon, Byron Stroud en Gene Hoglan er weer met de hilarische zanger Chris Valagao om het grappige en zeer rechtvaardig getitelde 'When You Were Shouting at The Devil... We Were in League with Satan' op de mensheid los te laten.

"Exodus was fucking right/ All the posers must die!" zingt Valagao in de titeltrack en opener: het nummer en vooral de titel is namelijk een ironische steek naar de hedendaagse metalcorewenertjes en Zimmers Hole maakt zijn taak heilig en hilarisch waar. Het geheel van 'When You Were Shouting...' is doorspekt met lekkere death- en thrash metalriffs, aangevuld door heerlijke, meestal grappige traditionele metalpartijen waar vooral Valagao de boel omverknalt of toffe wendingen geeft met zijn falsetto en kwaadaardige heavy metalbrul. Simons snedige en brutale gitaarriffs zijn echt pure fucking metal, ondersteund door Strouds bas en Hoglan's bezwerende, snelle en technische drumpartijen. Uitschieters zijn er niet echt, want de plaat is gewoonweg gevuld met stevige metalanthems die elk sterk op hun benen staan.

Zimmers Hole heeft met groot succes z'n nieuwe langspeler afgeleverd. Fans van echt onversneden metaal dat posers, metalclichés en andere met de grond gelijkmaakt met behulp van de nodige portie humor, dienen zich onmiddellijk aan te melden bij de plaatselijk metalboer. Kapotte nek en schorre keel na afloop verzekerd.

Meer over Zimmers Hole


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.