Om de zoveel tijd duikt er een band op die het niet moet hebben van subtiliteit, intricate songschrijverij of melodische gelaagdheid maar daarentegen gaat voor rauwe en onversneden rock 'n' roll – zelfs binnen de wereld die genoegzaam tot het domein van metal behoort. In die laatste categorie valt Zozobra terug te vinden, een groep die sludge, rock, metal en punk tot een lekker amalgaam gevormd heeft dat energetisch en ongepolijst is, maar tegelijk aanstekelijk en gewoon verdraaid goed is.

'Savage Masters' is kort, erg kort zelfs: nauwelijks een half uur voor zes tracks. De intensiteit die het gebodene heeft, maakt dat echter ruimschoots goed. Zodra Zozobra aftrapt met 'The Cruelest Cut', duiken namen als High on Fire op. Dat komt omdat Zozobra evenzeer die rauwe en hoekige sound kent, met lekker in het rond gruizende gitaren, op hol geslagen drums en zo'n zwaar doorrookte halve grunt, die doet denken dat Lemmy Kilmister van Motörhead net gegorgeld heeft met azijnzuur.

Het codewoord is 'ongepolijst' en dat werkt bijzonder hard in het voordeel van deze act. Het gaspedaal wordt eigenlijk vrij constant ingeduwd en dankzij de lompe edoch pakkende riffs, sleurt 'Savage Masters' eenieder mee naar de onderwereld waar deze band heer en meester is. Zozobra is kwaad en dat valt op. Met songtitels als 'Venom Hell', 'Deathless' of 'A Chorus of War' laat deze opgefokte sludgeband zelfs links maken met black metal, maar dat is dan enkel qua thematiek. Een andere groep die dit soort op hol geslagen testosteronmetal produceert, is Lair of the Minotaur, een groep die als referentie even goed werkt als High on Fire. Eigenlijk presenteert Zozobra een mix tussen die twee groepen, maar doet dat op een lekker eigenzinnige manier en deze heren zijn nooit te pakken op een gebrek aan inzet of eigenheid.

'Savage Masters' komt (zoals het bijna hoort) uit op vinyl en die typerende sound zal de zwaar opgedreven metal van deze heren nog meer in de verf zetten. Echter, het loont de moeite om dit kleinood op te snorren, want de adrenalinerush die een luisteraar hier van krijgt, smaakt alvast naar meer, veel meer!

Meer over Zozobra


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.