1

Mastodon bevestigt zijn status als 's werelds meest inventieve metalband met een verschroeiende conceptplaat die knipoogt naar het genie van Pink Floyd.

2

Cover Axe to Fall
Punk / Metal

Converge

'Axe to Fall'

Epitaph / PIAS

Na het verpulverende triumviraat 'Jane Doe', 'You Fail Me' en 'No Heroes' breien de voorvaders van de punkmetal een nieuw hoogtepunt aan hun reeds indrukwekkende discografie.

3

Cover XX
Pop / Rock

The XX

'XX'

Young Turks / Rough Trade

Een onbekend stel jonkies debuteert met een intimistisch meesterwerk waar ingetogen gitaren, spaarzame elektronica en heerlijke vocale harmonie�n elkaar ontmoeten.

4

Drie jaar na hun (geheel terechte) overwinning op Humo's Rock Rally lost The Hickey Underworld de verwachtingen volledig in met een debuut vol noisy en compromisloze rock.

5

Baroness bevestigt al het goede van zijn debuut en doet er nog een schepje bovenop: 'The Blue Record' is een monumentale metalplaat waar monsterlijke riffs, frenetieke ritmes en de oerschreeuw van John Baizley de plak zwaaien.

6

Iedereen wil meedoen aan de folkrevival, maar slechts enkelen slagen: Grizzly Bear doet het met verve.

7

Cover Merriweather Post Pavillion
Pop / Rock

Animal Collective

'Merriweather Post Pavillion'

Domino / Konkurrent

Het immer tegendraadse Animal Collective giet zijn muzikale grillen in slimme songs vol Beach Boys-harmonie�n en drapeert ze met een psychedelisch sausje.

8