Ritchie Blackmore, ooit gitaa rgod bij het meer dan legendarische Deep Purple, timmert ondertussen al langer aan de weg met het renaissancistische muziekgroepje dat hij begon met zijn wederhelft Candice Night. Dat resulteerde in een hoop aanstekelijke schijven die bol staan van aangepaste folksongs en eigen composities en Blackmore bewijst dat hij met akoestische gitaar minstens even virtuoos overweg kan als met de elektrische variant. Dat de band op zijn best is in een live-situatie, hoeft niet te verbazen en dit 'Paris Moon', uiteraard opgenomen in Parijs, is daar een mooi voorbeeld van.

Hoewel de show voornamelijk in het teken staat van de nummers uit 'The Village Lanterne', het album dat aan deze toernee voorfaging, is er meer dan voldoende ruimte voor klassiekers en met een speelduur van bijna twee uur zal deze dvd de fan wel een tijdje zoet houden. De heel leuke podiumopstelling versterkt de sfeer en de band komt gewoon beter tot zijn recht in een zaal dan op een podium in open lucht. Zangeres Candice Night is alweer bijzonder goed bij stem en bespeelt het publiek als een hoogst charmant elfje. De legendarische nukkigheid van Ritchie Blackmore wordt trouwens een zeer groot aantal keer gehekeld door Night, en aangezien Blackmore regelmatig glimlacht is het duidelijk dat zijn koppige grimmigheid eerder een gimmick was dan werkelijkheid. De band speelt niet op automatische piloot maar weet zich volop te amuseren en improvisaties zijn legio. Ook het regelmatig verwijzen naar Franse liederen (zoals de Marseillaise) gaat erin als zoete koek. Maar wanneer Blackmore in zijn eentje een flinke improvisatie doet, kan iedereen een speld horen vallen. Het is behoorlijk magistraal wat de man allemaal uit die zes snaren weet te toveren, maar wanneer hij aan het einde van de set toch nog een elektrische gitaar bovenhaalt, is het hek helemaal van de dam. De extra cd geeft nog een aantal nummers mee, maar de dvd blijft toch verreweg het meest interessante.

Wie nog nooit deze band aan het werk heeft gezien, heeft nu een uitgelezen kans om vanuit de luie zetel een concert mee te maken dat niet alleen bijzonder professioneel is gefilmd, maar ook ten volle de live-ervaring weet over te brengen.

Meer over Blackmores Night


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.