Daan Stuyven is zo'n rasmuzikant die in de Vlaamse alternatieve scène overal wel wat thuis is. dEUS, Dead Man Ray, Kiss My Jazz, ... ze roeren allemaal wat in hetzelfde potje. Ook op zijn eentje lijkt de man het mooi aan de dijk te leggen. Dat Daan zich alvast goed in zijn vel voelt, bewijst de titel van zijn derde soloplaat: 'Victory'.
De titeltrack 'Victory' opent deze cd overigens met een geweldige groove. Vette, pompende beats, een Daan typerend Moroder annex disco orgeltje dat een pracht van een melodielijn vormt en de traag scanderende, eenvoudige tekst: "Victory / for you and me / glorious / victorious" doen zeker hun werk! Met veel overtuigingskracht heeft het nummer inmiddels zowat heel het Vlaamse radiolandschap beroerd. De rest van deze plaat houdt mooi het downtempo gevoel aan en wentelt zich in een eenvoudige, maar overdonderende begeleiding. Tien nummers baden in hetzelfde frisse, zomerse disco- en danssfeertje. Of het nu over het opgewekt rollende 'Dream' gaat of om het zweverige 'Neverland' dat daar al dubbend op volgt, Daan houdt telkens vast aan zijn eigen specifiek geluid. Een grappende triphop beat en subtiele, speelse opvullingen zijn schering en inslag. Dat daar soms hele uitgebreide strijkerpartijen achter verscholen gaan, valt nergens echt op. Het enige buitenbeentje vormt de tweede hitsingle 'Housewife': een trancenummer dat steeds op dezelfde melodie steunt, maar in die mate opbouwt dat het in al haar eenvoud stevig in de dansschoenen kruipt. Hoewel het nummer totaal niet thuishoort in de uitstraling van 'Victory' en misschien beter op de laatste plaat van Tiësto had kunnen staan, is het wel een hoogvlieger van jewelste.
Toegegeven, hoewel Daan het op deze cd muzikaal vooral moet hebben van zijn commerciële capaciteiten, zijn zeker niet alle tracks op deze plaat even hitgevoelig. Dat neemt niet weg dat de jongen stevig op zijn pootjes staat. Live bijgestaan door vier topmuzikanten, zal deze ex-Antwerpenaar allicht vele festivalterreinen in beweging zetten komende zomer. Laat 'Victory' daar alvast een overtuigende voorproef van zijn!

Meer over Daan


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.