Nasum, een van de meest furieuze grindcorebands die de wereld rijk was (en die Napalm Death de nodige schop onder het achterwerk bezorgden) is niet meer sinds frontman Mieszko Talarczyk op tragische wijze verdronk tijdens de tsunami van enkele jaren geleden. Relapse liet ondertussen al 'Grind Finale', een verzameling van alle B-kantjes, op de wereld los en nu is er met 'Doombringer' een live-registratie die laat horen waarom deze band zo strak als de neten en furieus als een razende stier was.

Grootste minpunt is de wel heel korte duur van dit album: nauwelijks vijfentwintig minuten. Aan de andere kant, de opgefokte intensiteit die de heren tentoon spreiden zou er best voor kunnen zorgen dat langer gewoonweg ondraaglijk is. Hoe het ook zij, 'Doombringer' werd opgenomen in Japan, maar het publiek is bijzonder moeilijk om te horen. Of dat ligt aan de Japanse volksaard of aan de mix is een open vraag. Gelukkig staat de liveklank van Nasum zelf als een huis. De band kiest trouwens voor een fraaie dwarsdoorsnede van hun oeuvre en vergeet de 'hits' als 'Scoop' ook niet. Dat Talarczyk liever speelt dan tussen de songs tijd te verspelen is ook een mooie opsteker. Gaan met die banaan en blijven rammen, dat is het devies van Nasum en dat maakt dit kleinood dan ook zo verdraaid onweerstaanbaar. Voor wie het nog niet genoeg is, staat ook de videoclip van 'Scoop' op het schijfje. De bulldozersound van Nasum blijft dus live ook overeind en het maakt eens te meer pijnlijk duidelijk dat er een grote band heen is gegaan samen met Talarczyk.

Voor alle grindfanaten is dit onontbeerlijk, maar ook wie zich eens wil wagen aan een furieuze edoch gesofisticeerde grindband. Het geluid staat als een huis, de band raast door de set als een bende wilden en tegelijk kan dit dienen als een introductie of soortement 'best of'.

Meer over Nasum


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.