De debuutplaat van het jonge duo The Black Box Revelation is al een tijdje uit. Na de tweede plaats in de prestigieuze Humo's Rock Rally ging het snel voor het tweetal. Er was het nationale succes met enkele radiohits, ze stonden in het voorprogramma van dEUS en ze deden een clubtour in de Verenigde Staten. Dit prille succes had als resultaat dat booking-agency, die ook de bookers zijn van onder andere Bob Dylan en Neil Young, hen benaderde om hun zaken in het buitenland te behartigen, een vraag die kan wijzen op een internationale doorbraak.

Omwille van de internationale plannen van The Black Box Revelation is 'Set Your Head On Fire' nu opnieuw uitgebracht met de nummers in een andere volgorde en de toevoeging van de remixes die ze zelf van hun eigen nummers maakten, onder het synoniem The Wackzords. De nummers die al enige airplay konden genieten zijn ondertussen wel algemeen bekend, 'I Think I like You', 'Gravity Blues' en 'Set Your Head On Fire' zijn aanstekelijke nummers en genieten veel bijval van het jonge volkje. De laatste single ' Never Alone, Always Together' is evenwel het nummer met het bijzonderste geluid en een leuke tekst. Verder is het tekstueel nogal magere kost, een rock & rollsong heeft zeker geen behoeft aan al te diepgravende thema's maar elke de woorden love en girl worden wel erg vaak in de mond genomen. Wat opvalt is dat één van de betere nummers: 'Dollars Are Sweet, They Say' wordt gehouden als ghosttrack.

Over het bijgevoegde cd'tje hoeft niet veel gezegd te worden: De elektronische herinterpretaties van hun composities voegen weinig tot niets toe, de toekomst van The Black Box Revelation ligt niet daar. Death From Above 1979 bewees enkele jaren geleden dat een remix van een rocknummer zeker wel kan werken, maar de herwerkingen van The Wackzords zijn simpelweg niet goed genoeg. De enige meerwaarde die het extra schijfje biedt is de nieuwe opname van 'Never Alone, Always Together' die echt wel van een hoger niveau is.

De heruitgave van 'Set Your Head On Fire' is enkel interessant voor mensen die de plaat nog niet hadden. Het recept blijft hetzelfde, een duo dat perfect weet om te gaan met de beperkingen van de minimale bezetting, maar die muzikaal nog te veel naar hun voorbeelden luisteren. Opvallend is ook dat The Black Box Revelation interessanter is als ze ingehouden spelen.

Meer over The Black Box Revelation


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.