Gentse clubbers en hipsters mogen feesten. De trendy Culture Club smijt alweer een dubbele verzamelplaat op de markt. Dj's van dienst zijn deze keer het grappende duo Starski & Tonic en vaste hiphopwaarde en Studio Brusselmeester TLP aka Troubleman. Op een nogal flauwe hoes na is deze verzamelaar een heuse muziekparel die oud en nieuw naadloos met mekaar verzoent. Op het eerste schijfje presenteert het dj-koppel S&T in plaats van de van vorige compilatie verantwoordelijke Glimmer Twins een eclectische mix van wave en elektro die over acid afglijdt naar pop, rock en veel foute 80's muziek. TLP blinkt uit in zijn mix daarentegen in de juiste keuze van funk, soul en r&b.
Vijfenveertig songs die veelal vrij lang uitgedraaid worden: het aanbod is in elk geval erg ruim. Starski & Tonic beginnen stevig. Een nogal obscure platenkeuze van erg ritmische elektrotracks kruipt meteen in de dansschoenen. Dirty Minds, Märtini Brös of The Knife ratelen er sterk vandoor. Pas halverwege hun set schakelen ze over op meer lichtvoetig materiaal. Army of Lovers(!) vormen met 'Crucified' een keerpunt. Vanaf dan komen de eighties even piepen met de Miami Sound Machine, wordt nogal goedkoop overgeschakeld naar Starsailors 'Four to the Flour' en mogen zelfs Duran Duran even in de set kruipen. Leuke liedjes volgen mekaar wel op, maar halen het niveau nogal naar beneden en zorgen voor soms nogal een geforceerde mix. Gelukkig schakelen de dj's terug even over op wat heviger acidwerk (Maurice: 'This is Acid') alvorens helemaal weg te glijden naar The Cure en zelfs een vreemde nakomer van Bronski Beat (het project van Jimmy –vrouwenstem- Sommerville). Dan doet TLC het over heel de lijn wel een stuk beter. Deze beatmixer opent met een mooie, sfeervolle loungepartij waarin Joyce Sims en Daft Punk de spits afbijten. Vanaf de tophit van J Kwan ('Tipsy') barst het r&b-vuur los. Een uitstap richting ragga met zware baslijnen (Beenie Man, Ini Kamoze) opent de dansvloer en glijdt mooi af richting oldskool hiphop met ondermeer De La Soul. Ook TLP weet zijn bekende hits uit de platenhoes te toveren en presenteert Kelis, Beastie Boys, Jill Scott en N.E.R.D. Sheila E (mét Prince). Tegen het einde van zijn set aan gaat deze dj meer richting gladde funksoul, haalt hij C&C Music Factory nog eens boven en laat dit mooi afsteken tegen 'Needy Girl' van Chromeo. Ook in deze set worden oud en nieuw werk dus klakkeloos door mekaar gesmeten. TLC laat gelukkig de mix zelf de eer en forceert nergens zijn draaikunsten ten koste van de muziek.
Het is Culture Club wederom gelukt een aardig visitekaartje de wereld in te sturen. De twee duidelijk verschillende schijfjes presenteren leuke dingen voor een heel ruim publiek. 'Culture Club Volume 3' geeft tegelijkertijd dansplezier voor de vlotte schoenen als een vrolijk begeleidingsmuziekje voor een ritje naar de zee en terug.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.