Het gaat de goede kant op met het clubleven in Gent. Naast nieuwe populaire dancings als Tijuana of Decadance, behoudt Culture Club zijn status als trendy feesttent. Dat heeft niet enkel te maken met zijn hippe, goed verkopende compilatie cd's, maar het zal er wel aan helpen. Ook deze vierde uitgave is immers weer een schot in de roos, hoewel de klemtoon iets meer verschuift richting dance en clubmuziek en minder de wegen van de 'foute' nummers bewandelt.

Residents Starski & Tonic hebben het eerste plaatje onder handen genomen. Verrassend genoeg doen ze dat met grote ernst, waardoor hun bijdrage uitgegroeid is tot één vlot beleefbare, erg beweeglijke dance-sessie. Ze verkiezen kwaliteit boven bekendheid en dat is mooi. Met 'Pump up the Volume' (M/A/R/R/S) en de afsluitende 'Love Song' (Simple Minds) knipogen beide heren nog even richting platcommerciële 80's hits, maar het avontuur tussenin bevat enkel voer voor kenners. Met bijdragen van Les Rhythmes Digitales, Tyree, Oliver Koletzki en the House Syndicate verschuift de trip van retrohouse naar stevige acid en terug. Naast vlotte deuntjes en diepe bastonen zorgt dus vooral een droge, hardnekkige beat voor de nodige drive in deze dj-set. Zorgvuldige muziekkeuze, een prima beatmix en de nodige variatie zorgen voor een prima trip.

TLP aka Troubleman gaat op de tweede cd wél de meer populaire richting uit, zoals van hem verwacht wordt. Daarbij spoort hij de horizonten af van de disco en funk met lekkere kaskrakers als 'Nightshift' (Commodores), 'I'm Coming Out' (Diana Ross) of 'On the Radio' (Donna Summer). Met Roisin Murphy en Mylo ft. Miami Sound Machine sluit zijn set verder ook prima aan bij de hedendaagse hitchart, terwijl ginnegappende tracks van King Floyd of Tom Novi bewijzen dat Troubleman maar al te goed weet in welke poel te peddelen. Verrassend genoeg en in tegenstelling tot zijn bijdrage op de vorige Culture Club verzamelaar, wordt de hiphop en r&b scène ditmaal minder eer aangedaan. Dat doet echter zeker geen afbraak aan het feestgehalte van deze plaat. Dankzij zijn stijl om songs voldoende te laten ontwikkelen en niet zomaar snel naarloos in mekaar over te doen wippen, krijgt deze set voldoende dynamiek en ademruimte om er langdurig van te kunnen genieten.

Culture Club spreekt met deze dubbele verzamelaar allicht wederom het grote publiek aan. Waar TLP aka Troubleman zijn status als populaire draaitafelkunstenaar hier alle eer aandoet, durven Starski & Tonic de trend inzetten om terug puur richting dansvloer te werken. Deze combinatie is goed voor een mooie podiumplaats.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.