De echte muzikale onderwereld geeft zo nu en dan eens een parel prijs. Onlangs kwam in het Oost-Vlaamse Sleidinge, deelgemeente van Evergem, Aardvark aan de oppervlakte. Achter deze zwijnige bedoening gaat Michel Goessens schuil,  geflankeerd door harmonicaspeler Werner DuMez. In deze hoedanigheid brachten ze eerder verschillende albums uit. Voor hun nieuwste worp ‘Eerlijk Echt’ gingen ze echter breder, ze nodigden namelijk een rits muzikanten uit die het duo ruggensteunde onder de noemer ‘De Zandmannen. Voor hun zoektocht naar een producer konden ze grasduinen doorheen hun roemrijk muzikaal verleden in de eigen achtertuin. Zo verzorgden ze voorprogramma’s van haast al hun Gentse gelijkgestemden, waaronder Derek, Bruno Deneckere, Roland, Lieven Tavernier en Flip Kowlier. Uiteindelijk schreven ze HT Roberts aan.

In het Sleidingse dialect probeert Aardvark de luisteraars te bekogelen met rake nummers. Hiervoor diepen ze alle banale voorvallen uit hun dagelijkse leven op, om die vervolgens in wel erg scherpe nummers te gieten. Zo worden onderwerpen als kinderen van gescheiden ouders, het verdwijnen van ‘t Zandeken en het geweld tijdens het jeugdvoetbal op een geparodieerde wijze, maar op een erg scherpzinnige toon naar voor gebracht.

Over de audio

Tijdens ‘Niet Vergeten’ worden de wonden van de Wereldoorlog speciaal voor de luisteraar opnieuw opgediept. Net zoals in de andere nummers gebeurt dit in de Sleidingse streektaal en via ludieke vertellingen. Zo worden Carlo en z’n grootvaders fiets, Tienne en de poes van zijn tante en ook de bloem van Myriam’s grootmoeder van wat diepgang voorzien. Dit historische verslag wordt gepresenteerd op een erg aardige achtergrond doorspekt van accordeon en vlijende gitaar. Bovendien is het voorzien van een erg aanstekelijk ritme en dito tekst. Kortom, een nummer dat enige airplay verdient.

Meer over Aardvark & De Zandmannen


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.