Wie durft dit Zweedse trio als softies uit te maken? Toegegeven, de suikerzoete indiepop die Acid House Kings presenteert, balanceert keurig op de grens tussen melige en spitsvondige muziek en wie een band als Belle and Sebastian niet kan smaken, zal bij dit familiegezelschap ook zijn neus ophalen. Maar een erg succesvol debuut maken, een tweede plaat zo goed als opgenomen hebben en vervolgens de boel in de prullenmand gooien om overnieuw te beginnen, vergt toch enig lef, zeker omdat frontman en stichter Johan Angergård alle touwtjes in eigen handen wil houden. Maar het langverwachte resultaat mag er zijn. ‘Music Sounds Better With You’ bulkt dan ook van de lekkere popliedjes met verslavende popmelodietjes en blijkt een kanjer van een zomerplaat te zijn.

Over de audio

Er is maar één boodschap die lijkt te gelden bij een song als ‘I Just Called to Say Jag Älskar Dig’: lach! Nooit eerder werden verliefde buikvlinders zo mooi muzikaal vertaald. Want wie in staat is om een vrolijk, hoog pianomotiefje uit zijn hoed te toveren en daar nog een lekker rollend surfgitaartje onder te verzinnen, zoals hier het geval is, gaat gelukkig door het leven. En dat is te merken. Want de falset waarmee Johan Angergård  het thema “I Just Called to Say …” (“ik belde gewoon even om te zeggen dat ik van je hou”)  de lucht in gooit, komt rechtstreeks uit het hart.

Alle elementen aan dit nummer kloppen: het jolig handklapritme dat door de drummer wordt nagespeeld, het uitschietende stemmetje in openingszin “I know loneliness, it’s a hotelroom” en een tropisch trompetje en wat castagnetten die voor extra warmte zorgen. Het lijkt allemaal oppervlakkig en glad, maar even in detail luisteren levert een berg details en accenten op die gewoonweg noodzakelijk blijken voor een verslavend nummer als dit. Gratis advies voor iedereen die ver verwijderd is van zijn geliefde en zijn relatie even wat wenst aan te sterken: neem de telefoon, bel je partner op en speel dit nummer af!

Meer over Acid House Kings


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.