Het kernduo van Adervacht wordt gevormd door Erik Rottiers (piano, piano-manipulatie, harmonium, processing) en Eli Van de Vondel (gitaar, processing en elektro-akoestiek/programmatie). Het duo behoort tot het collectief annex label CiCliC en kan uitgebreid worden met andere muzikanten, afhankelijk van de situatie. Door gebruik te maken van akoestische klanken en de vervormingen ervan proberen ze elk project een andere inhoud en muzikale verschijningsvorm te geven.
Omdat bij Adervacht de muzikanten elk hun eigen idee├źn inbrengen en die ook (tegelijk) ontwikkelen ontstaat er een gelaagd geluid, dat nu eens focust op de ene muzikant, dan weer op de andere. Dat deze confrontatie kan leiden tot elkaar voor de voeten lopen en zelfs elkaar afbreken is een consequentie die de musici er bij nemen. Voor hen primeert immers de zoektocht.

Over de audio

Eli Van de Vondel over 'Telluric': "Telluric (ondergronds of aardse onderstromen) is een werk voor piano (in zijn zuiver akoestische vorm) en elektro-akoestiek. De cd 'Telluric' bestaat uit een volledige live sessie en twee exodus tracks. Deze laatste staan kort en bondig op zichzelf en zijn een synthese van de voorafgaande, trage onderzoekende sessies. Alle Telluric sessies zijn zeer uitgebreid en gelaagd. De gelaagdheid zit al in het contrast tussen de percussieve piano en de lange traag evoluerende elektro-akoestische klanken.
De piano neemt in Telluric zijn hele geschiedenis en traditie mee met de nodige associaties. De elektro-akoestiek is abstract en moeilijker plaatsbaar. Het grootste formele contrast tussen de twee media is dat de elektro-akoestiek hier een klankverloop heeft dat "onnatuurlijk" is. In tegenstelling tot een pianoklank die steevast een aanslag en een verdwijnen/afsterven heeft, is de elektro-akoestiek niet gebonden aan deze wetten. Dit word expliciet uitgebuit door soms minuten lang de zelfde puls of klankkleur te behouden. Ook is er een extremere "onnatuurlijke" klankkleur mogelijk in de boventonen."
Bij In detail gaat Van de Vondel verder in op de specifieke opbouw van 'Telluric: Deel 8 [Exodus 2]'.

Meer over Adervacht


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.