Alec K Redfearn heeft een afkeer van hypes. Bewijs: toen de grunge begin jaren '90 haar opmars richting mainstream inzette, gooide de Amerikaan zijn gitaar in de hoek en ging hij accordeon spelen, zowat het minst hippe instrument van dat moment. Het was zijn "fuck you" naar de rockwereld, maar zijn statement kreeg een staartje toen hij geobsedeerd raakte door het instrument.

Hij ging luisteren naar Turkse en Arabische muziek en zowat alle andere muzikale uitingen waarin Europa en het Oosten elkaar ontmoeten. Op die manier werd de accordeon zijn primaire instrument en introduceerde hij het in bands die qua genre uiteenliepen van New Orleans over folk tot rock en industrial. Naast Beat Circus en Amoebic Ensemble, waar hij het gros van de composities voor aanbracht, maakte Redfearn vooral naam met The Eyesores, een genreoverstijgende groep met een onconventionele instrumentatie (onder andere hoorn, orgel, contrabas en zelfgemaakte percussie).

Met The Eyesores bracht Redfearn sinds 1999 al zeven albums uit waarvan het laatste verscheen in 2012. Op Cuneiform werd toen 'Sister Death' uitgebracht, een betoverende verzameling songs en instrumentals die schipperen tussen pop, rock en folk.

Over de audio

Het folky 'Unawake' is een van de kortste tracks op het album en waarschijnlijk het meest catchy stuk van 'Sister Death'. Redfearn en Orion Rigel Dommisse nemen de zangpartijen voor hun rekening en zorgen zo voor een wisselwerking met het steeds terugkerende orgel- en accordeonrefrein, dat zich als een oorwurm onder de hersenpan nestelt.

Meer over Alec K. Redfearn & The Eyesores


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.