In 2003 startte Jérôme Deuson aMute, een vlag die zowel de lading van een soloproject als die een band dekte. Een jaar later verscheen zijn eerste album 'A Hundred Dry Trees', waarmee hij een reeks'je van één full-cd per jaar begon. In 2005 bracht hij als lid van Arden (een zeskoppig collectief) 'Conseal' uit op het door hemzelf opgerichte Stilll label, maar voor zijn tweede langspeler als aMute keerde hij in 2006 terug naar Intr.Version waar hij ook zijn eerste plaat uitbracht.
Dat Jérôme Deuson naast zijn muzikale output ook bezig is met grafisch ontwerpen of videokunst, zal niet vreemd zijn aan het open karakter van aMute: het samenwerken met andere muzikanten krijgt bij hem alle kans, zowel live als bij opnames.

Over de audio

Op 'Hit My Country' heeft aMute alles is huis om een heerlijk sferische track in elkaar te knutselen: abstracte elektronica, akoestische en elektrische gitaren die in de weer zijn met korte riffs, een viool (met dank aan J.-F. Bronée) en een solide en herkenbare harmonische basis die rond het akkoorden Dm draait.
Het pakt echter anders uit, vooral in de eerste helft van de track. Rusteloos verandert de muziek, alsof die niet tevreden is maar haar gedaante en zich maar niet wil settelen. Er lijkt soms wel een kleine wervelwind door de track te razen die dan wel geen schade aanricht, maar de bouwstenen van de muziek toch telkens herschikt, waardoor een afgelijnd patroon maar niet wil opdoemen.
Halverwege vindt het nummer dan plots wel haar draai in een lofi-popsong die de stabiliteit en de opbouw naar een machtig geluid biedt, waar zo lang naar gezocht werd. Ogenschijnlijk toch, want Jérôme Deuson kan het niet laten om de stem te bewerken of de akkoorden subtiel bij te kleuren. Liefhebbers van het mechanisch strakke en rechtlijnige kunnen zich alvast nerveus beginnen maken.

Meer over aMute


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.