In 2005 kwam Asva uit Long Beach, California, met een eerste plaat op de proppen: 'Futurist's Against the Ocean'. Enkele maanden later sloeg voor bassist/gitarist Stuart Dahlquist het noodlot toe in de vorm van het overlijden van zijn broer Michael (drummer van de band Silkworm). De sporen van dit verlies hebben hun weg gevonden naar 'What You Don't Know is Frontier', Asva's tweede plaat die in 2008 verscheen. Zo is de title van de plaat afkomstig uit 'Bring Me a Monkey', een gedicht van Michael Dahlquist.
Asva bestaat, naast Stuart Dahlquist uit drummer Greg Gilmore, orgelist en zanger Andrew McInnis en Rick Troy en David Webb (gitaar en stem).

Over de audio

Hoewel 'A Game in Hell, Hard Work in Heaven' bijna zestien minuten duurt en gebaseerd is op slechts drie muzikale idee├źn, slaagt Asva er in om gedurende het hele nummer geen vijf seconden te vervelen. De muziek is ontegensprekelijk slepend en repetitief, maar laat vooral horen hoe gedetailleerd de groep haar muziek uitwerkt. Kleine variaties in melodie, harmonie of klankopbouw zorgen er voor dat motieven steeds van gedaante veranderen, waardoor de luisteraar naar de muziek toe gezogen wordt. Bij momenten is de sfeer ronduit sinister, dan weer ritueel, waarbij het orgel een heel eigen sound aan de track verleent.

Meer over Asva


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.