Simon Lenski, cellist bij DAAU, en Bo Wiget leerden elkaar kennen tijdens de tournee van Meg Stuarts 'Visitors Only'. Bo Wiget verzorgde er mee de soundtrack terwijl Lenski meereisde als geluidstechnicus. De cello's waren steeds in de buurt en veel was er niet nodig om beide heren tesamen aan het improviseren te krijgen. Dat beviel hen zo goed dat ze in de afgelopen drie jaar geregeld samen kwamen om te schrijven, te improviseren, te concerteren en opnames te maken. Een en ander resulteerde in de uitgave van de cd 'Die Vögelein Schweigen Im Walde'. Met twee cello's, een uitmuntende instrumentbeheersing, een meer dan behoorlijke zin voor experiment en de nodige effectenpedalen presenteert het duo op dit debuut een fascinerende geluidstrip.

Over de audio

Het filmische 'Sleeping Simulation' start met subtiele, krakende ruis waarop lange, stemmige cellouithalen af en toe worden gecounterd door een donkere basklank.
Gaandeweg neemt de dreiging toe, apocalyptische klanken sluipen de mix binnen en druk schurend cellospel lijkt wel een krioelende mierenhoop te imiteren. In de finale evolueert de track dan weer naar een knap stukje ambient met zalige, lang uitgesponnen cellodrones. De track is representatief voor de gehele cd: ook binnen deze song is er een knappe dynamiek en evolutie aanwezig is, de sfeer verandert meermaals, nieuwe klanken doemen op en deemsteren weer weg en houden het zo heel boeiend.

Meer over Bo Wiget & Simon Lenski


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.