Wat vooraf ging: twee gitaristen, Uzi Feinerman en Uri Brauner Kinrot, delen een flat in Tel Aviv. Na enkele gitaarexperimenten besluiten ze om tubaspeler Yuval "Tuby" Zolotov te engageren, waarmee Boom Pam – weliswaar als trio – officieel ontstaat in 2003. De groep speelt in clubs en op trouwfeesten en ontleent haar naam aan een song waarmee de Griekse zanger Aris San een hit had in 1969. Boom Pams coverversie belandt in de Israëlische hitlijsten.
De gewonnen aandacht is voor het trio geen eindpunt: er is nood aan een drummer die gevonden wordt in de persoon van Dudu Kohav. Veel tijd om het repertoire van de groep in te studeren krijgt deze niet, want na concerten op de grote podia van het Midden Oosten wordt het kwartet door niemand minder dan Shantel (koning van Balkanpop) meegesleurd naar Berlijn en later ook naar Frankfurt, Keulen en Zurich. De internationaal gerenommeerde Shantel neemt later ook de productie van Boom Pams eerste cd voor zijn rekening.

Over de audio

Toegegeven: 'Wedding Song' van Boom Pam klinkt als een feestnummer dat voorbijflitst in net geen drie minuten. Toch is deze mix van Balkan en surf meer dan alleen maar een garantie op een uitgelaten sfeer. De manier waarop de hoofdmelodie tussen de verschillende instrumenten wordt doorgegeven, het arrangement wordt aangepast en de brug telkens een andere invulling krijgt, zijn zaken die laten horen dat muzikaliteit en animositeit voor dit kwartet perfect samengaan.
'Wedding Song' is een compositie van Uzi Feinerman en Uri Brauner Kinrot.

Meer over Boom Pam


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.