Gitarist Brad Shepik maakt deel uit van de lichting uitstekende musici die in het begin van de jaren '90 van Seattle naar New York trokken om er naam te maken in de downtown scène. Shepiks muziek verraadt veel belangstelling voor niet-westerse culturen, met name deze van Oost Europa en de Balkanregio, maar even goed die van het Midden-Oosten of Afrika. Shepik heeft een rijke staat van dienst in de bands van de hedendaagse groten van de jazz: Dave Douglas' Tiny Bell Trio, Pol Motians Electric Be Bop Band, Matt Darriau's Paradox Trio, Killer Joe (Joey Baron) of Charlie Haden's Liberation Music Orchestra.

Over de audio

Bezorgde luisteraars kunnen gerust zijn: de droom die Louis in 'Rêve pour Louis' droomt is een rustige, zeker geen nachtmerrie. Het lijkt wel alsof Brad Shepik, bassist Scott Colley en
Drummer Tom Rainey alles zo klein en minimaal mogelijk willen houden om zeker niemand bruusk wakker te maken.
De oosterse melodie waarmee de track inzet wordt gespeeld door bas en gitaar met begeleiding van drum en een tweede laag gitaar. De gitaarsolo die daarop volgt gaat ook te leen bij de oosterse muziektraditie. Door zich te beperken tot kortere frases en vingervlugge, lang uitgesponnen zinnen te vermijden, blijven typische gitaarfrases achterwege en lijkt Shepik zich te profileren als een ud-speler. De subtiliteit waarmee hij dit doet en de haarscherpe intonatie en timing maken van deze track een juweeltje van controle en (zelf)beheersing.

Meer over Brad Shepik Trio


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.