Bram Stadhouders (1987) is een Nederlandse gitarist, improvmuzikant en componist. Zijn eerste muzikale training als klassiek gitarist kreeg hij op 6-jarige leeftijd van zijn vader, later studeerde hij aan de Hogeschool Voor de Kunsten in Utrecht. Stadhouders speelde met uiteenlopende muzikanten als Eric Vloeimans, Jim Black, Sidsel Endresen, Hein van de Geyn, Laïs, Nelson Veras, en Spinvis.
Voor zijn eigen muziek is hij actief als sologitarist, in duo met Onno Govaerts en met het international samengestelde Bram Stadhouders Korps, waarvoor hij de steun krijgt van David Hoogerheide (keyboards), Harry Cherrin (saxen en fluit), Santiago Botero (bas), Onno Govaert (drums) en Claudia Hansen (percussie).

Over de audio

Het begint allemaal erg onschuldig met vredig twinkelende keyboards en een traag cirkelende altsax. Na een halve minuut zorgt de nazinderende percussie voor een vreemd, Oosters element dat geleidelijk aan dominanter wordt en de track zo de geheimzinnigheid binnenleidt.
Net geen vier minuten weg komt Stadhouders gitaar binnenzweven, waarmee het maatgevoel (dat door de delay en de percussie al danig op de proef gesteld was) helemaal de trappers verliest. De muziek hangt vrij in het luchtledige en slaat de vaste grond onder de luisteraar weg: de grote trip naar hogere sferen is definitief ingezet.

Meer over Bram Stadhouders Korps


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.