Damon & Naomi is de voor de hand liggende naam van de band die gebouwd is rond het duo Damon Krukowski en Naomi Yang. De muzikale samenwerking tussen deze twee gaat terug tot in de jaren '80, waar ze 2/3 van Galaxie 500 uitmaakten: Krukowski als zanger/gitarist en Yang als zangeres/bassiste. In 1991 kwam er na 3 albums een einde aan Galaxie 500 en Damon & Naomi stortten zich op het uitgeverswezen. Met hun Exact Exchange verzorgden ze publicaties van onder andere Franz Kafka, Gertrude Stein, Pablo Picasso, Antonin Artraud, Denton Welch, Fernando Pessoa en John Cage.
Kramer (producer van alle Galaxie 500 albums) weet het duo te overhalen om de draad van de muziek terug op te nemen en in 1993 maken Damon & Naomi deel uit van het kwartet Magic Hour. Wanneer ook dit verhaal ten einde komt, blijft er alleen Damon & Naomi over. En weer is het Kramer die de twee kan overtuigen om verdere stappen te zetten. Hij slaagt er in het duo mee naar Japan te krijgen, waar ze in contact komen met de psychedelische rockers van Ghost. Een ontmoeting die resulteert in de plaat 'Damon & Naomi with Ghost' (2000) en in een langdurige samenwerking met Ghost-gitarist Michio Kurihara. Zo langdurig dat deze laatste anno 2005 ook te horen is op 'The Earth is Blue'. Dat Damon & Naomi er niet alleen op het gebied van het uitgeven een DIY-attitude op nahouden, mag blijken uit het feit dat 'The Earth is Blue' de eerste release op hun eigen 202020 label is.

Over de audio

'Beautiful Close Double' is de openingstrack van 'The Earth is Blue' en meteen ook één van de mooiste arrangementen op de cd. De zoete stem van Yang, de parelende gitaren van Krukowsky en Kurihara en de verleidelijke sirenensamenzang zorgen voor een nummer met een eindeloos uitgestrekte horizon, waarbij de verschillende trompetpartijen van Greg Kelly vaag aan 'Penny Lane' van de Beatles doen denken. Een track voor de professionele dromer, maar met perfect gecontroleerde akoestische knowhow gemaakt.

Meer over Damon & Naomi


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.