De nieuwe plaat van Don Byron is erg geïnspireerd op saxofonist Lester Young. De titel 'Ivey-Divey' is een typische Young-uitspraak. Hiervoor stelde Byron een basloos trio samen zoals Lester Young dat deed in 1946. Pianist van dienst is de jonge, getalenteerde Jason Moran die uitblinkt in artisticiteit en ritmische sierlijkheid. Op de drums zit veteraan Jack DeJohnette die weer even vinnig en creatief drumt als vanouds.

Over de audio

Voor dit nummer riep Byron de hulp in van bassist Lonnie Plaxico en trompettist Ralp Alessi. De titel van het nummer verwijst naar Leopold Stokowski, de beruchte dirigent van de film Fantasia die door Bugs Bunny geïmiteerd wordt. Een repetitieve, hoekige pianogroove en een funky bas pompen het nummer voort. Gasttrompettist Alessi geeft het nummer meer kleur en kracht aan het vlammende thema.
Het nummer heeft een erg duidelijke, eenvoudige structuur: intro - 2x thema – trompetsolo – 2x thema – klarinetsolo – 2x thema – trompetsolo – thema – versiering – thema – dialoog – thema.

Meer over Don Byron


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.