Enkele jaren geleden besloten drie heerschappen in New York om met hun unieke instrumentale outfit Dub Trio een excentrieke mengeling van snoeiharde metal, verminkte dub en sferische elektronicapassages te promoten. De drie heren spelen naast hun vaste instrumenten (één gitaar, één bas en één drumstel) ook allemaal keyboard en werken met allerlei samples en effecten om zowel in de studio als op het podium een eclectische mix van stijlen naar voren te schuiven.

Daarenboven bestaat het drietal ook uit begeerde sessiemuzikanten, vooral in de hiphopwereld: bassist Stu Brooks mocht reeds bij Macy Gray en 50 Cent aanschuiven, gitarist DP Holmes speelde albums van Mos Def en Common in, en drummer Joe Tomino voorzag onder andere The Fugees van zijn diensten. Het is dan ook geen wonder dat Mike Patton hemzelve het drietal als vaste backingband aanstelde voor zijn Peeping Tom-project. Ondertussen heeft Dub Trio met het geweldige 'Another Sound Is Dying' (op Pattons label Ipecac) zijn derde en tot hier toe beste plaat afgeleverd. Soms recht door de voorruit rammend, plotseling weer opgetrokken uit pure subtiliteit: Dub Trio is een evenwichtige groep met een eigen gezicht die mag gehoord worden.

Over de audio

'Regression Line' is één van de hardere songs van het nieuwe Dub Trio-album. Het nummer begint meteen stevig en catchy; na zo'n halve minuut start de groep een zware funky metalgroove die zich slepend vooruittrekt.

Weer een halve minuut verder neemt de rauwe, gortdroge bas naar typische Dub Trio-traditie de melodie over, terwijl elektronica-effecten en gitaarflarden links en rechts voorbijrazen in een gemutileerd hard dub-sfeertje.

Nadat de gitaren er na een minuutje weer bij zijn gekomen, volgt er een korte breakdown en gaat het nummer onverwachts over in een zwevend horror-speelgoedmelodietje onder een dreigende laidback beat.

Tijdens de laatste minuut wordt de beukende intro hernomen en zorgt een tragere groove voor een grootse coda met de nodige accenten en onverwachte stopjes.

Meer over Dub Trio


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.