De Zwitserse accordeoniste en zangeres Erik Stucky werd geboren in volle hippieperiode in San Francisco uit Zwitserse ouders. Enkele jaren later verhuisde het gezin terug naar Zwitserand (Oberwallis), waar Stucky in de jaren '80 wegtrok om in Parijs drama en jazzzang te gaan studeren. Deze combinatie zou in haar eigen werk geregeld doorklinken, net als een voorkeur voor ongewone bezettingen. Dit laatste werd meteen duidelijk toen ze midden de jaren '80 met haar eigen bands begon, zoals The Sophisticrats (een kwintet dat bestaat uit vier zangeressen en een bassist) of later Mrs. Bubbles & Bones, waarvoor ze zich aanvankelijk liet bijstaan door twee blazers, maar tegenwoordig de trombone inwisselt voor percussie.
Naast haar eigen projecten dook Stucky ook op aan de zijde van vb. trombonist Ray Anderson, zong ze mee in Carla Bley's 'Escalator Over the Hill' en was ze vocaliste bij diverse bigbands, waaronder die van George Gruntz en de WDR.

Over de audio

Wie van plan is 'Domina' te beluisteren, gezellig met de kinderen op schoot kan dat met een gerust hart doen voor het tweede deel van het nummer. Bij het eerste is de kans echter groot dat de spruiten met een peer vervelende vragen komen aandraven, genre "papa, wat is er nu zo lekker aan laarzen"?
Het sobere eerste deel van het nummer laat Stucky immers horen in onvervalste, dominante SM-gedaante, waarbij haar spreekstem enkel begeleid wordt door holle drums en een monotone, golvende baslijn van de tuba. Opvallend daarbij is wel dat ritmiek van de begeleiding geregeld van gedaante verandert. Tot besluit vraagt Stucky aan haar "klant" of hij haar wil zien dansen. Die krijgt meteen waar voor zijn geld, want plots neemt een New Orleans brass band de instrumentale omlijsting over en belandt de groep (inclusief Stucky) in een waggelende versie van het overbekende 'Hokey Pokey' van Larry LaPrise, met op het einde nog een vette knipoog naar Louis Armstrong van wege Stucky zelf.

Meer over Erika Stucky


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.