De wortels van Frightened Rabbit (Glasgow) liggen in 2003 toen de bandnaam een dekmantel was voor de solo-exploten van Scott John Hutchison. Een jaar later verhuist zijn broer Grant David naar Glasgow en Frightened Rabbit wordt een duo met Grant op drums. In 2006 vindt de band haar defintitieve trioplooi met de komst van tweede gitarist Billy.
Datzelfde jaar brengt de groep op het eigen label Hits The Fan het album 'Sing The Greys' uit. Een jaar later wordt de plaat heruitgebracht op FatCat en speelt Frightened Rabbit op South by Southwest in Austin (Texas). Het tweede album 'The Mignight Organ Fight', opgenomen met Peter Katis (Interpol, Mercury Rev), verschijnt in 2008, terug op FatCat.

Over de audio

'I Feel Better' is het het prijsbeestje van 'The Midnight Organ Fight'. De catchy en uptempo poprock schittert in alle eenvoud: catchy en complexloos. De soepele ritmische drive in gitaren en drums stuwt het nummer gedurende iets minder dan drie minuten naar het einde, waarbij de vage stemmen en koperblazers na het refrein voor een auditief extraatje zorgen.

Meer over Frightened Rabbit


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.