Wie in de eerste helft van de jaren '90 op zoek was naar rockmuziek met een avant-garde randje kon maar beter op kot gaan in Gent. Met bands als The Simpletones, X-Legged Sally en Fukkeduk gonsde het in de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad van de bedrijvigheid. Vooral in het Kunstencentrum Vooruit vond de mix van gesofisticeerde rock, jazz, klassiek en fanfaremuziek een goede voedingsbodem.
Fukkeduk was het geesteskind van de saxofonist Nicolas Roseeuw die zich in die band omringde met drummer Tom De Wulf, gitarist Frank Ghysels, cellist Jan Kuijken, trompettist Bart Maris, Kristof Roseeuw en violist Rik Verstrepen. 'Ornithozozy', het enige album van de band, verscheen in 1994 en werd geproduced door Nick Didkovsky (Doctor Nerve, Fred Frith). Fukkeduks soundtrack voor de stomme film 'Das Kabinett des Doktors Caligari' werd nooit opgenomen en was alleen live te beleven.

Over de audio

In tegenstelling tot de meeste composities van 'Ornithozozy' is 'Lulu de l'Odeur de Bibi' geen stuk van Nicolas Roseeuw, maar van Kristof Roseeuw. Het stuk zapt geregeld van de ene sfeer naar de andere en kent een tiental muzikale thema's. Fukkeduk huppelt, draaft, danst een tango, belandt in een chique salon, flirt met de rock van Frank Zappa en zet de luisteraar even op het verkeerde been met kleine maatveranderingen. Sommige delen duren niet meer dan enkele seconden, maar door het geregeld herhalen van de thema's ontstaan er verschillende refreintjes die de muziek overzichtelijk weten te houden. Ook binnen deze prettige muzikale gekte.

Meer over Fukkeduk


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.