Gipsy On The Rocks is een vijfkoppige formatie die de stille kempen op hun debuutplaat wakker schudden met uit de kluiten gewassen hardrock doorspekt met een dosis blues. Hun eerste langspeler 'Soul For A Gun' toont meteen aan dat deze jongelingen uit het goede hout gesneden zijn en laat een heel aantal invloeden horen. De nummers zijn doelgericht opgebouwd en de riffs komen tegen een hoog tempo de speakers uit.

Waar de meeste hardrock bands zich dezer dagen laten verleiden tot het motto 'alles zo hard mogelijk' toomt Gipsy On The Rocks zich bij momenten in om een rustiger verhaal te brengen. Het zorgt ervoor dat de plaat blijft boeien en niet te monotoom wordt op den duur. 'Soul For A Gun' is in ieder geval een geslaagde eerste stap in de muziekscene.

Over de audio

Mariella vormt een mooie doorslag van de sound die Gipsy On The Rocks op zijn debuut laat horen. Het nummer bouwt rustig maar gestaag op naar een denderende climax, wanneer halverwege de tempoversnelling wordt ingezet klinkt een heerlijke solo waar Angus Young niet vies van zou zijn. Na enkele minuten ondergaat 'Mariella' een gedaanteverwisseling van een gezapige bluesrocker naar een hardrock nummer waar je moeilijk bij kan blijven stilzitten. De gitaren klinken heerlijk vol en zangeres Hanne Hofmans laat ook het volledige bereik van haar stembanden aan bod komen. De perfecte soundtrack voor een lange roadtrip, maar verlies de snelheidsmeter best niet uit het oog.

In detail

06:21

Meer over Gipsy On The Rocks


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.