Goodiepal (of ook: Gaeoudjiparl) is het alterego van de Deen Kristian Vester. Deze voormalige sounddesigner van Nokia en programmeur en uitvinder voor Lego en Hitachi is muzikaal graag in de weer met elektronica, speeldozen, speelgoed en bestaande muziekjes. Hij doceerde compositie en geschiedenis van electro-akoestische muziek aan The Royal Danish Academy of Music en gaf lezingen aan Princeton University, Brown University, CalArts (The Californian Institute of the Arts), University of Iowa City, Oslo National Academy of Fine Arts en het Rensselaer Polytechnic Institute. Momenteel woont hij in Londen waar hij educatieve programma's leidt, privélessen geeft en zich bezighoudt met het herstellen van mechanische en elektronische apparatuur.
Het grootste deel van zijn oeuvre verscheen op het Britse label V/Vm Test en wordt uitgebracht op 7-inch vinyl, een formaat dat Goodiepals verkiest boven de meer gangbare cd's of lp's.

Over de audio

'Mort Aux Vaches Extra' verscheen in april 2008 en geeft een mooie indruk van de verbeelding en de muzikale attitude van Goodiepal. De hoofdbestanddelen van 'One of These Creatures' (de eerste track van 'Mort Aux Vaches Extra') zijn een zingende of sprekende stem, elektronische effecten en samples die vervormd, verbogen en in de knoop gelegd worden. Het resultaat is een miniatuurklankdecor dat bij momenten psychedelische dimensies krijgt, maar bovenal heel fraai en grappig klinkt. Deze relativerende attitude past Goodiepal overigens even graag toe op zijn eigen muziek en klankproducties.
Het hele album is gratis te downloaden via Brainwashed.

Meer over Goodiepal (Gaeoudjiparl)


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.