Voor de muziek van Hanne Hukkelberg zit er een opmerkelijk tijdverschil tussen Noorwegen en de rest van de wereld. Waar ze in het hoge noorden al sinds november 2003 kunnen genieten van haar eerste release – de ep 'Anchor' – was het buiten de Noorse grenzen wachten tot mei 2005 voor het kleinood ook daar in de winkels lag. Met de full-cd 'Little Things' ging het gelukkig vlugger: die maakte de overstap naar de internationale markt slechts een maand na 'Anchors'.
Het valt echter te betwijfelen of Hukkelberg wakker gelegen heeft van deze vertraging. Echte haast is immers niet meteen nodig, want Hukkelberg is pas 26 en met haar muziek toont ze zich niet meteen als een stresskip die op elke voorbijrijdende trein zal springen. Integendeel: haar muziek vol kinderlijke verwondering en fascinerende klankcombinaties lijkt nog het best te gedijen in de Noorse sprookjeswereld van trollen, elfen en kabouters.
Hukkelberg is afkomstig uit het Noorse Kongsberg en begon te zingen en muziek te spelen op 3-jarige leeftijd. In de jaren die volgden, passeerde ze als zangeres bij verschillende genres, variërend van (free)jazz en rock tot metal, speelde ze gitaar, piano en drum en studeerde ze aan het conservatorium van Oslo. Op 'Little Things' breidt ze haar instrumentarium uit met klokkenspel, water, plastic flessen, bas, wijnglazen, fietsspaken, lier en viool en laat ze zich bijstaan door muzikanten uit bekende(re) Noorse bands als
Jaga Jazzist, Kaada, Shining en Exploding Plastix. Producer Kåre Christoffer Vestrheim kreeg de taak om alle romantische gekheid onder controle te houden.

Over de audio

'Little Girl' is een pareltje van miniatuursongwriting en dito orkestratie. Zonder zich te buiten te gaan aan allerlei hightech-middeltjes of speciale effecten creëren Hukkelberg en Kåre Christoffer Vestrheim een paar betoverend mooie sfeertjes, waarin het nummer heerlijk kan rondzwemmen. De combinatie van Hukkelbergs kneuterig Casiokeyboardje, de tuba, de banjo en Erland Dahlen die zich uitleeft op potten en pannen staat garant voor een goedgemutst slapsticksfeertje van oude zwart-witfilms. De romantische tussenkomsten flitsen de bezoeker dan even over naar een ijspiste waar koppeltjes al lachend rondschaatsen onder de even kitscherige als romantische Kerstverlichting.

Meer over Hanne Hukkelberg


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.