Hrsta (Sanskriet voor verheugd) is de band rond gitarist Mike Moya (ook oprichter van Godspeed You! Black Emperor). De groep bracht drie platen uit, waarvan de eerste ('L'éclat du Ciel Etait Insoutenable') in 2004 verscheen op Fancy Records. Een jaar later vond Hrsta onderdak bij het label Constellation. Hier verschenen de albums 'Stem Stem in Electro' en 'Ghosts Will Come And Kiss Our Eyes', respectievelijk in 2005 en 2007. Bij de opnames van deze laatste plaat bestond de groep uit Moya, Eric Craven (Hangedup), Harris Newman en Brooke Crouser (Jackie-O Motherfucker).

Over de audio

'Hechicero Del Bosque' drijft voor het grootste deel op een eenvoudige harmonische formule van twee afwisselende akkoorden. Die worden ingezet met een repetitieve gitaarlijn (eerste akkoord op 0'00", het tweede op 0'05"). Door het toevoegen van gitaar en keyboards wordt de harmonie opengetrokken, maar het fundament blijft ongewijzigd. Tot twee maal toe wordt de dynamiek teruggeschakeld om plaats te maken voor de stem. Evenveel keer wordt er echter opnieuw opgebouwd.
Iets meer dan vijf minuten ver blijft de harmonie hangen op één akkoord om vanaf 6'22" terug te keren naar het patroon van twee akoorden. Gedurende deze laatste minuten wordt nog een keer opgebouwd, waarna het stuk eindigt zoals het begonnen is: de tokkelende gitaar die de twee akoorden openlegt.

Meer over Hrsta


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.