De Amerikaan Jack Rose is autodidact op 6 en 12-snarige gitaar en lapsteel. Voor hij in 2001 een solo-carrière begon was hij actief als gitarist in het dronetrio Pelt (naast Mike Gangloff en Patrick Best), waarmee hij graag het terrein van de psychedelica opzocht. Onder eigen naam mengt hij folk- en rootsgeluiden met Oosterse elementen. Sinds 'Hung Far Low' uit 2001 bracht Rose een achttal albums uit, waarvan er verschillende een tweede keer verschenen. De meeste recente (her)uitgave is de dubbelcd die 'Dr. Ragtime & Pals' en 'Self-Titled' (respectievelijk uit 2002 en 2006) verenigt waarop Rose te horen is als solo-artiest en in duobezetting.

Over de audio

Op 29 november 2008 stond Jack Rose op een (nieuwe) folkavond in het KC Belgie in Hasselt tussen Festival en de band van Greg Weeks. Tussen deze twee identiek samengestelde groepen was Jack Rose helemaal solo te horen met een vijfenveertig minuten durende set fingerpicking die bol stond van de gratie, energie en complexiteit.
'Dusty Grass' was het laatste nummer van Rose's set, zoals hij zelf op de opname aankondigt. Niet alleen is te horen met welk verbluffend gemak en virtuositeit Rose melodie en begeleiding tesamen speelt (en waarmee hij zijn plaats in de lijn van de grote fingerpickers verdient), maar ook hoe sterk de verhaallijn van Rose's muziek is. Het gebruik van verschillende melodielijnen, het werken met registers en de veranderende relatie tussen melodie en harmonie (nu eens domineert het ene, dan weer het andere) laat het nummer meer klinken als een vertelling of een dialoog dan als een klassieke song.

Deze opname is niet in de handel verkrijgbaar en werd gerealiseerd en ter beschikking gesteld door KC Belgie (Hasselt).

Meer over Jack Rose


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.