In 2004 bracht de Brit Johnny Parry een eerste album uit: 'Break Your Little Heart'. Op de opvolger 'Songs Without a Purpose' was het drie jaar wachten. Op dit laatste album laat Parry zich horen als een zanger-componist die de mosterd evengoed haalt bij het romantische van Antony & the Johnsons als bij het hoekige van Tom Waits. Bovendien is hij in staat om deze werelden ook vocaal op te roepen.
De kern van zijn band bestaat uit het Johnny Parry Trio met naast Parry zelf op piano, bassist David J. Lynch en drummer Ben Milway. Het rijkelijk aanvullen met allerlei gastmuzikanten maakt dat het trio nog geen enkele plaat had uitgebracht in echte, zuivere triobezetting. Daar kwam begin 2008 verandering in met 'Little Prayers 1-8', de eerste ep in een reeks van drie, waarop Parry nog niet uitgebrachte songs afwisselt met nieuwe versies van nummers die ook al op 'Break Your Little Heart' en 'Songs Without a Purpose' te horen waren.

Over de audio

In 'The Getaway Hearse' strompelt Johnny Parry van de ene muzikale setting in de andere, zonder dat er drastische breuken in de compositie ontstaan. Met de hobbelende ritmiek, de hoempapatronen en de hees raspende, lage stem lijkt het wel alsof Leonard Cohen en Tom Waits samen over de kermis struinen. In de tweede strofe schakelt de drum een tandje bij en krijgt het kermisgevoel een punky karakter. In de refreinen wordt de muziek wat bijgeschaafd met cello en achtergrondstemmen die later zelfs semi-klassieke allures krijgen, waarna de feestfanfare het nummer uitblaast.

Meer over Johnny Parry


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.